blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Kültéri állomások

Amikor a minták valós öregedését szeretnék tesztelni ellenőrzött körülmények között, akkor lehet ideális választás egy kültéri vizsgáló állomás. Cégünk kínálatából nem hiányozhatnak ezek a tesztek. Mintatartók tekintetében az egyszerű paneles megoldásoktól egészen a komplett autók vizsgálatáig, mindenre tudunk megoldást.

 

A szabadtéri vizsgálatok során a termékeket, részegységeket vagy akár teljes kiépítésű mintadarabokat valós (nem laboratóriumi) környezeti hatások alatt tesztelik.

Az ilyen típusú vizsgálatok általában több évig is eltartanak. A gyártók a szabadtéri tesztek eredményeivel párhuzamosan dolgozzák ki a laboratóriumi gyorsított anyagöregbítési tesztek típusát és azok időtartamát.

A szabadtéri tesztállomások üzemeltetése területén az Atlas MTT, illetve az Atlas WSG világvezető. A cég nagyszámú szabadtéri állomást működtet mind az öt kontinensen. Az ilyen típusú vizsgálatok megrendelőinek elsősorban azt kell eldönteniük, hogy milyen klimatikus viszonyok mellett kívánják lefolytatni tesztjeiket. Az arizonai állomást jellemzően forró, sivatagi, rendkívül száraz környezeti tényezők jellemeznek: éves átlaghőmérséklete 22°C, 37%-os relatív páratartalom és 8.000 MJ/m2 napfénysugárzási dózis. Míg a franciaországi állomás éves átlaghőmérséklete 13°C, 76%-os relatív páratartalom és csak 5.500 MJ/m2 napfénysugárzási dózis jellemez. Annak a gyártónak, aki leginkább Skandináv-országokba exportál, érdemes a hollandiai állomáson (hideg, csapadékos, sós-korrozív környezet) fogja bevizsgáltatni termékeit.

Bisnode tanusitvany