blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
3D-s minták Xenonlámpás tesztje

Gyakori probléma, hogy nincs lehetőség mintapanelek létrehozására az adott anyag jellegzetessége miatt. Ezen problémák egyszerű megoldását teszi lehetővé a SunTest készülék, ahova változatos méretű és alakú mintákat lehet behelyezni, anélkül, hogy a xenonlámpák spektruma és fényerőssége jelentősen módosulna.

 

Azon termékek esetében, melyekből nem lehet paneles mintát készíteni, olyan készülékre van szükség, mely a vizsgálatot egy 3 dimenziós mintán is képes elvégezni.

A csomagolóanyagokat, műanyag termékeket, de még az élelmiszeripari termékeket is vizsgálják xenon lámpás készülék segítségével. Bosszantó, ha megsárgul az ablakpárkányon a fehér színű virágtartó. Ezt az ablaküveg által áteresztett napfény okozhatja. A műanyag kerti bútorok is fakulnak az idő során, és a napfény miatt roncsolódó anyag elöregszik – a szék lába eltörhet a benne ülő ember súlya alatt. Vizsgálat során különféle szűrők segítségével képesek vagyunk többféle napfényt szimulálni, úgy mint: szabadtéri napfény, ablaküveg mögötti napfény, üzleti megvilágítás stb. Ezeknek a fényeknek a roncsoló hatása más és más, a gyártóknak így vizsgálni kell azt, hogy termékük miképp áll ellent a különböző hatásoknak.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: ASTM G151ASTM G155ISO 11341ISO 105-B02ISO 4892-2

 Atlas Suntest CPS+

Atlas Suntest CPS+

A SunTest CPS+ kisméretű készülék, viszont minden olyan tudással rendelkezik, mint a nagyok, így ideális választás azon laborok számára, akik kisméretű mintákat szeretnének tesztelni.
Valamint olyan speciális vizsgálatok elvégzésére is alkalmas, mint például az elárasztásos tesztek, vagy az alacsony hőfokon történő mintavizsgálat.


Atlas Suntest XLS+

Atlas Suntest XLS+

 Vízszintes mintatartós készülék, amely szabálytalan alakú minták vizsgálatára alkalmas, így megfelelő választás a kozmetikai, autó, textil, gyógyszer, nyomda, számítástechnikai és élelmiszeripar számára is. Mérete lehetővé teszi, hogy a kisebb laboroknak is megbízható készüléke legyen, ugyanakkor a CPS+-nál nagyobb mintatere kiszélesíti a felhasználhatóságát. Az opcionális tartozékokkal, minst SunFlood, SunCool stb. szinte minden igényt ki tud elégíteni.


Atlas Suntest XXL+

Atlas Suntest XXL+

Középkategóriás kalibrálható készülék, speciális kiépítés 3 fényforrással, vízszintes, nagy mélységű mintatartóval, mintamozgató egységgel (opciós).
Bisnode tanusitvany