blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Panel minták Xenon tesztje

Az autóiparban az egyik legelterjedtebb környezetállósági teszt a xenon lámpás vizsgálat. Panel mintákat sugárzunk be xenon lámpa fényével. Ciklusokat programozhatunk, ahol a lépésenként változhat a hőmérséklet, páratartalom, fényerősség. Végezhetünk esőztető vagy pihentető, sötét fázisokat is.

 

 

Xenon teszt során a mintapanelek egy xenonlámpa közelében helyezkednek el, és annak fénye modellezi a napfény természetes hatását. Az autók festése megfakulhat, repedések alakulhatnak ki rajta, és bár nem feltétlenül vesszük őket észre már a megjelenéskor, a későbbiekben nagyobb méreteket ölthet a megindult roncsolódás. Azért, hogy ezeket a hibákat elkerüljék a gyártók, szabványoknak megfelelően vizsgálják, miképp reagál egy anyag a folyamatos napfénysugárzásra. Hogy ez ne tartson évekig, a xenon lámpák fénye erősebb, így gyorsított megoldást kínálnak, és hasonló végeredményt produkálnak.

 

Készüléktől függően kérésre változtatható a vizsgálati idő, ciklusszám, a párásítás mértéke, az esetlegesen szükséges sötét ciklusok, azok ideje. Programozható a hőmérséklet, és be lehet állítani esőztető ciklusokat.

Kapcsolódó szabványok: a legtöbb autóipari xenon lámpás vizsgálatnak megfelelő készülékek állnak rendelkezésre. Pl: SAE J2019, GMW 3414, PV 3929  stb.Atlas Ci 5000, 4000, 3000

Atlas Ci 5000, 4000, 3000

Xenonlámpás (vízhűtéses), nagy teljesítményű, univerzális UV-, fény- és időjárás-állóság vizsgáló készülék, amely a legtöbb autóipari szabvány előírásainak megfelel. 


Atlas Xenotest ALPHA+

Atlas Xenotest ALPHA+

A Xenotest Alpha+ a színtartóssági és időjárás-állósági vizsgálatok alapkészüléke, mely az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb forgó mintatartós berendezése.

 


Atlas Xenotest Beta+

Atlas Xenotest Beta+

A Xenotest Beta az időjárás-állóság vizsgálatok egyik alapkészüléke. Főbb tulajdonságaiban megegyezik a Xenotest Alpha-val. Azonban egy tulajdonságával, a nagy mintakapacitással, a Xenotest Alphák nem tudják felvenni a versenyt.
Bisnode tanusitvany