blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Megvalósult tesztek
Nyomtat Elküld

"A vizsgálati feladat ismeretében Önnel közösen megtervezzük a tesz(tek)et, majd leszervezzük, elvégezzük őket. Komplett dokumentációt adunk magyar illetve angol nyelven, s mindez nem kerül többe mint a laborok díja."

testORG - vizsgálatok tesztre szabva!

 

Ruhaipari bélésanyag összetételének vizsgálata 

Egy partnerünk a ruhaiparban tevékenykedik, kifejezetten öltönyök előállításával és forgalmazásával foglalkozik. Az említett partner összetételvizsgálattal keresett meg minket, egy öltönybe varrt bélésanyagra volt kíváncsi, szerette volna tudni, hogy ténylegesen azt kapja-e beszállítótól, amit megrendelt.

Részletek itt...


 

Milyen szinten befolyásolja a festék tartósságát nagymértékű hőmérséklet ingadozásoknál - azaz hősokk vizsgálatnál - a termék festése előtti zsírtalanítási lépés kihagyása?

Egy partnerünk építőipari vevőnknek szállít festett, megmunkált termékeket. Azt szerették volna megvizsgálni, hogy a zsírtalanítási lépés kihagyása festés előtt milyen szinten befolyásolja a festék tartósságát nagymértékű hőmérséklet ingadozásoknál. A zsírtalanítási lépés kihagyása tipikus korróziós elváltozást eredményez, mivel a fémfelület és a bevonat között nem tud megfelelő tapadás létrejönni, amely korai rozsdásodást vált ki. Ennél a vizsgálattnál viszont a cél a hőmérsékletváltozásból eredő anyagfáradás vizsgálata.

Részletek itt...

 


Utcai lámpák világítótestének vizsgálati módszere rázásvizsgálattal

Egyik partnercégünk közterületekre, utcára, ipartelepekre és egyéb más szegmensekbe gyárt lámpatesteket. A gyártási megfelelőséghez többek között rázástesztre van szükségük. A termékek viszonylag nagyok és nehezek, a teszthez szükséges megfelelő teherbírású rázókészülékből nincs sok az országban.

Részletek itt...


 

Két típusú ragasztó különbségének vizsgálata szakítóvizsgálattal

Kültéri termékeket gyártó partnerünk a következő kéréssel keresett meg minket.:

Jelenleg arra használnak egy ragasztótípust, hogy műanyag termékeket rögzítsenek fémekhez. A jelenleg használt ragasztó száradási ideje hozzávetőlegesen 24 órá, ennek megfelelően a gyártás ezen fázisához érve, a folyamat kb. 1 napig állni kényszerül. Ennek kiküszöbölésére beszereztek egy másik típusú, 5-6 óra kötési idővel rendelkező ragasztót.

Ezután keresték fel ismét cégünket, az Atestor Kft-t, mivel szerették volna megtudni, hogy a két ragasztótípus vajon ugyanannyit fog-e kibírni a húzó-nyúló igénybevétel hatására.

Részletek itt...

 


 

Volfrám és réz elektródák összetételének meghatározása pásztázó elektronmikroszkóppal (SEM)

Egy partnercégünk anyagösszetétel vizsgálatának lehetőségével kereste meg az Atestor Kft.-t. A cég kompaktáló berendezésekben az erek összehegesztésére volfrám és réz elektródákat használ, annak függvényében, hogy milyen terméket szeretnének hegeszteni. A cég minőségügyi osztályán felmerült a kérdés, hogy a felhasznált elektródák beszállítóját le tudják-e valahogy ellenőrizni, azaz vajon ténylegesen nagytisztaságú volfrám és réz elektródákat szállítanak-e be a számukra?

Részletek itt...

 


 

Kültéri PVC burkolatok fejlesztése - Napfényállóság teszt

A PVC padlógyártás területén piacvezető Graboplast Rt. kültéri burkolatok fejlesztésének érdekében számos vizsgálatot végez, illetve végeztet vizsgáló intézetekkel. Az egyik nagyon fontos követelmény az UV- és napfényállóság, mely következtében felkérte  az Atestor Kft. szervezetét, mint az Atlas MTT hazai képviseletét, hogy vizsgálja meg a Nap sugárzási teljesítményének hatását a kültéri burkolatokon.

Részletek itt...

 


 

Kisfeszültségű villamos szekrény tesztje

MVM-OVIT Villamostávvezeték Zrt.

Az MVM-OVIT villamosáram szolgáltató cég saját gyártású, kisfeszültségű villamos szekrényének értékesítéséhez szükség volt a CE jelölésre. Ennek megszerzéséhez több teszten is át kellett esniük a szekrényeknek, mint például sópermet teszt, IP vizsgálat, ejtési teszt, a bevonat korrózióállóság vizsgálata stb.

Részletek itt...

 


 

Ezüstözött textil szál vizsgálata

Szegedi Egyetem, Dudás Tünde doktorandusz

Tünde a polimerekre felvitt ezüst mennyiségének, a használat során bekövetkező változását kutatja doktorandusz hallgatóként a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. A szálakon olyan kis mennyiségű ezüst van, hogy a hagyományos tömegmérési módszereket nem lehet alkalmazni. Erre megoldásként az Oxford XStrata 920-as készüléket biztosítottuk, mellyel pontszerű mérés során pozicionálható volt, hogy pontosan hol szeretnénk mérni.

Részletek itt...

 


 

Autóüveg napfényes tesztje

Salgglas Üvegipari Zrt.

A salgótarjáni Salgglas Üvegipari Zrt. Új Széchényi terv beruházásból több milliárdos fejlesztést hajtott végre autó szélvédő gyárán. A PV3930 (Florida-teszt) és PV3929 (Kalahari-teszt) szabványok alapján üvegmintákon elvégezendő több, mint 1500 órás időjárás állósági vizsgálatot végeztünk el. A PV3929 100°C-os forró, száraz klimatikus körülményeket ír elő, a PV3930 szerint meleg, nedves klímában kell tesztelni a gépkocsi elemeket, tartozékokat.

Részletek itt...

 


 

Autóüveg színváltozása hő és napfény hatására

Salgglas Üvegipari Zrt.

A tesztsorozat második résztvevője a különlegességnek számító PV2503 volt. Ennek a szabványnak a célja, hogy meghatározza az üvegek színváltozását hő és napfény hatására. Első lépésben az üveglapok egy színmérésen estek át, majd hőterhelést és egy fekete dobozos vizsgálatot végeztünk rajtuk.

Részletek itt...

 

 

 

 

 


Nyomtat Elküld   Lap tetejére

Bisnode tanusitvany