blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Üvegvizsgálat

A testORG kínálatán belül számos üvegvizsgálati megoldást nyújtunk Önnek. Gyorsított időjárásállósági vizsgálataink során megállapítható a legyártott üvegről, hogy az évek során tapasztalható napfény sugárzás milyen változásokat  idéz elő rajta. Hősokk tesztjeink során megvizsgálható, hogy az üvegtábla miképp reagál a hirtelen bekövetkező, nagy mértékű hőmérséklet változásra.

 

A mindennapok során gépjárművek milliói találkoznak ilyen hatásokkal. Például 30 fokos melegben a klímát bekapcsolva, vagy épp télen a fűtött garázsból a mínusz 20 fokos beállóra állva. A szélvédőknek ilyenkor is, éveken át állniuk kell a környezeti viszontagságokat. Elég egy repedés, és a gyenge minőségű szélvédő berobban az utastérbe.

Vezetés során fontos, hogy a sofőr megfelelő látási viszonyokkal találkozzon, ilyenkor elengedhetetlen, hogy minőségi üveg kerüljön az autóba. Ha az üveg az előírt módon töri és tükrözi a fényt, biztosítva van, hogy a vezetőt nem vakítják el az aktuális fényviszonyok. Fényesség és színméréseink során ezzel kapcsolatban kaphatunk részletesebb képet az üvegről.

A savas eső maró hatásai nem csupán a karosszériát és annak bevonatát roncsolhatják – az így keletkező alacsony pH-jú savas környezet az ablaküveget is tönkreteheti. Ezen élethelyzet mesterséges vizsgálatára Kesternich teszt során van lehetőség.

Bisnode tanusitvany