blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Szakítószilárdság

Mivel a szakítószilárdság az egyik legfontosabb anyagjellemző, és az anyagöregedéssel változik, így gyakran van szükség ennek meghatározására. Univerzális anyagvizsgáló berendezésekkel felszerelkezve várjuk mintáit, melyeknek szakítási, hajlítási, nyúlási, húzási tulajdonságait gyorsan és pontosan tudjuk meghatározni, és kiértékelni.

 

 

A gyártáshoz elengedhetetlen, hogy ismerjük az egyes alkatrészek mechanikai jellemzőit. Ezek ismeretében lehet megállapításokat hozni arról, hogy az alkatrész miképp fog viselkedni a berendezésben, mekkora és milyen terheléseknek képes ellenállni. A jellemzők maghatározásához használt roncsolásos szakító vizsgálatok számos szabványban specifikus paraméterekkel vannak meghatározva.
A mindennapokban is találkozunk azonban olyan tárgyakkal, melyeket – bár nem jut eszünkbe, vagy épp nem is tudjuk – komoly szakítóvizsgálatoknak vetettek alá, mielőtt a felhasználókhoz jutott volna. A ruhákban lévő varrócérnának biztosan kell összetartani az egyes ruhadarabokat. De a különféle vezetékek, kábelek, fóliák, papírok, vaslapok, műanyag elemek, kompozit alkatrészek, mind-mind jó eséllyel átestek korábban hasonló mechanikai vizsgálatokon. Ezek a roncsolásos vizsgálatok számos szabványban specifikus paraméterekkel vannak meghatározva.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: ISO 6892

 Galdabini QUASAR univerzális anyagvizsgáló berendezés

Galdabini QUASAR univerzális anyagvizsgáló berendezés

Berendezések műanyag, textil, fa, gumi, beton, fém, kompozit, stb. mechanikai vizsgálatának végrehajtására.
Bisnode tanusitvany