blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Hősokk teszt

Egy fagyos téli reggelen az autó elindítása után az alkatrészek néhány perc alatt akár több mint 100°C-ot melegedhetnek. Ez a hirtelen hőmérsékletváltozás az anyagok gyorsabb tönkremenetelét eredményezheti. Ennek a hatásnak a modellezésére fejlesztették ki a hősokk kamrákat, ahol másodpercek alatt akár 300°C-os hőmérséklet különbséggel is lehet sokkolni a mintákat.

 

Nyáron is hatalmas stressz érheti a gépjármű kényes alkatrészeit, mint például a szélvédőt, amikor a 30-40 fokos hőségben bekapcsoljuk a klímát. A rossz minőségű üveg megrepedhet, de akár be is robbanhat a hirtelen stressztől. Hasonló effektust láthatunk a járólapokon, repedezett utakon – gyakran nem a rázkódás okozza a repedéseket, hanem a hősokk.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: IEC 60068-2-1 Test AIEC 60721- 4BS 2011DIN 40046, DIN 72300-4MIL-STD-810MIL-E-5272

 Angelantoni hő- és klímakamrák

Angelantoni hő- és klímakamrák

Szeretné tesztelni, hogyan viselkedik terméke az időjárási viszonyok hatása alatt? Szeretné mindeközben monitorozni a kamrába tett (elektronikai) terméke működési paramétereit? Az Angelantoni kamrákat erre tervezték. Újdonság az a távfelügyeleti rendszer, melyen át a működés, s kamra műszaki állapota is nyomon követhető. Nincs megállás, 0/24, 7/365 üzem!
Bisnode tanusitvany