blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Ózon tesztek

A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt kap a nagyvárosi ózonszennyezés, mely leginkább a műanyagokra, gumikra jelent veszélyt. A testORG kínálatában megtalálható ózonkamrás vizsgálatokkal kideríthető, hogy a gyártásban felhasznált műanyag vagy gumi, képes-e ellenállni az ózonszennyezés okozta hatásoknak.

 

Az ózonrétegről mindenki hallott már, mindenki tudja, hogy a napból érkező káros UV sugárzások védelmében játszik jelentős szerepet. Arról már kevesebben hallottak viszont, hogy az ózon egy mérgező gáz. Korrozív hatása azóta vált jelentős problémává, mióta a környezetszennyező gázok sorában felbukkant az úgynevezett, talaj-menti ózon. A kipufogógázok, nedvesség, és napsugárzás együttes hatására keletkezik, és mindent megtámad, főképp a gumikat és a műanyagokat. Az ózon okozta repedések a gumikban jelentős minőségromláshoz vezetnek, a kábelek bevonatainak, autóalkatrészeknek, gumiknak csökkenti az élettartamát.  Az abroncsgyártók hatalmas ózonkamrákban folyamatosan tesztelik a gumiabroncsaikat.

Kapcsolódó szabványok a teljesség igénye nélkül: ISO 105-G03ASTM D1149ISO 1413DIN 53509

 Anseros SM6050T ózonkamra

Anseros SM6050T ózonkamra

A kamrák az ózontartalom szabályozása mellett hőmérséklet (például SIM 6050T) vagy hőmérséklet/párásító (például SIM6200 TH) vezérlőegységgel rendelhetők meg. Ez utóbbi típussal a gumitermékek esetében akár 10 éves élettartam szimulációt is el lehet végezni.
Bisnode tanusitvany