blank
KÖNYEZETI HATÁS TESZTEK
blank
FÉMVIZSGÁLAT
blank
MŰANYAGOK VIZSGÁLATA
blank
BEVONATVIZSGÁLAT
blank
EGYÉB VIZSGÁLATOK
  blank
Szín-, és fényességmérés

Készülékparkunk segítségével szinte bármilyen felületről megállapítjuk Önnek, hogy mik a pontos szín koordinátái, és fényességértéke. Szín- és fényességmérés eszközei:  diffúz és 0/45-s geometriájú spektrofotométerek; non-kontakt színmérő; koloriméter; fényességmérők; fénykabinok a festékek, lakkok, műanyagok, járműipar...

 

 

Ha egy bútor sarkával leütjük a falat egy szobában, nagyon hasznos, ha van javítófesték – igen ám, de általában az árnyalat a javítás után eltér. Ez a bosszantó esztétika hiba gyakori eset, és persze senki sem emlékszik mi volt a pontos szín neve, esetleg kódja. Ha egy gépjármű karosszéria-elemével történik hasonló baleset, a javítási költségek az egekbe szöknek. A színmérés segít az ilyen, és vagy ehhez hasonló esetekben. Pontos adatokat tudunk megmondani egy felület színéről a mérés után.

 

A fényességmérésre akkor lehet sor, amikor például egy autóüveg becsillanó tükröződésére vagyunk kíváncsiak. Ha az üveg nem megfelelő módon reagál a felületére érkező fénysugárra, akkor becsillan a felület, ami vezetés közben elvakíthat, és balesetveszélyes lehet. Ezért a gyártók rendszeres fényességméréssel ellenőrzik, hogy a gyártott üveg megfelelő módon reagál-e a különböző szögben beeső fényre.X-Rite Color i7 asztali spektrofotométer

X-Rite Color i7 asztali spektrofotométer

Laboratóriumok számára kifejlesztett reflexiós és transzmissziós színmérésre alkalmas, magas precizitású színmérő, mely a korábbi GretagMacbeth ColorEye7000 referencia-spektrofotométer modern utódja.


X-RITE Judge II. színvizsgáló kabin

X-RITE Judge II. színvizsgáló kabin

A Judge II színnéző kabin lehetővé teszi, hogy külső fényviszonyoktól mentesen, szabályzott körülmények között, mindig azonos fényviszonyoknál vizsgálhassa mintáit. Ezzel az eszközzel nem jelenthet többé problémát, hogy a fényviszonyokból eredő különbségek miatt eltérőn látják a színeket.
Bisnode tanusitvany